My travel essentials

Capture (1)

ENG: Today, I wanted to write a post about my travel essential that I take with me during the trip, whether it’s bus, train or plane journey. I always take with me a big bag so I can put in all the things that I need or things that I think that I need them. So, I divided these items in to sections, cosmetic bag and document, technology and other stuff that make my traveling more interesting.

Before I’m ready to take off, I love to be prepared for the destination I’m going to visit. I get city map, travel guide and study all the monuments or places I’m planning to visit. Therefore, these things and a vocabulary for the language that is spoken it the country I’m visiting have to be in my bag! Even though I speak English fluently, people love when tourists try to speak their language, at least a sentence or two in their language even it sound terrible. The things that you absolutely have to take with you, are your passport and a wallet, and when it comes to documents, I’m complete control freak and I have to check it several times. What can I do? Let’s talk about entertainment stuff that I take with me. First of all, I have to take a laptop or a tablet ( depending on the way of traveling) and of course, my phone and headphones. Beside that, I have with me my planner, travel journal, and a book. Don’t forget to take a batch of magazines, crosswords, traveling pillow, sleeping mask, umbrella  and a bottle of water. A cup of coffee is always a good idea if you’re waiting for the plane, bus or a train.

When it comes to cosmetics, I take just some basic stuff for my skin and hand care and basic make up to fix your it before arriving to the destination. So, in my little travel cosmetic case, you can find a wipes, hand cream, lip balm, hair brush, mirror, deodorant, little travel pack of toothpaste, toothbrush, some mint gums, and basic make up: BB cream, foundation, blush, mascara, lip gloss and of course my favorite perfume ( Dolce and Gabbana The One).

Now, it’s time for fashion! Here is my preposition for your travel outfit! In my opinion it have to be something casual, comfortable and I feel amazing when I wear just a pair of jeans, simple T-shirt, sneakers, and some fabulous leather jacket. As accessories to this outfit, I added this beautiful Givenchy bag, the Dior nail polish in the some color as the bag, silver watch, grey beanie and my favorite Dior sunglasses!So, when it come to traveling, keep it simple, casual but stylish!

Capture4

SRB:  Ovom prilikom želim da vam predstavim  sitnice koje su meni neophodne za putovanje a koje nosim sa sobom bilo da putujem autobusom, vozom, avionom. Uvek nosim “torbu bez dna” u kojoj mi stane 1001 stvarčica, potrebna i naizgled nepotrebna! Neophodne sitnice za putovanja bih podelila u dve grupe, kozmetika i dokumenta, tehničke stvarčice i ostale sitnice koje olakšavaju i čine zanimljivijim svako putovanje.

Pre svakog putovanja, volim da se dobro pripremim. Da pronađem mapu grada, vodič kroz grad i proučim mesta koja želim da obiđem. Stoga obavezno imam u torbi mapu, vodič kroz grad i kraći rečnik ukoliko ne vladam dobro jezikom države u koju odlazim. Engleski se naravno podrazumeva ali mislim da i sami domaćini u čiju zemlju odlazite, vole da čuju da se neko potrudio da nauči barem rečenicu, dve njihovog jezika, ma koliko loše to zvučalo. Naravno, ono što je zaista neophodnu su dokumenta i novčanik. Što se dokumenata tiče zaista sam paničar i više puta proverim da li sam ponela pasos kod kuće pre nego što krenem, kao i pred samu granicu. Šta da radim? Pomalo sam ” control freak” ! I tako stižemo do dela koji obuhvata sitnice za zabavu u toku putovanja. Što se tehnologije tiče, zavisi d prevoznog sredstva, ali sa sobom možete poneti lap top, tablet, i naravno mobilni telefon, slušalice. Dobro će vam doći i knjiga, gomila časopisa i ukrštenica a ja sam sobom nosim i planer i mali dnevnik kako bih zabeležila nezaboravne trenutke sa putovanja. Što se ostalog tiče, uvek sa sobom nosim kišobran, jastuče za spavanje, flašicu vode i kafu za poneti koja uvek dobro dođe dok čekate bus, voz ili avion.

Prelazimo na neophodne kozmetičke preparate. Što se tiče kozmetike nosim sa sobom najneophodnije stvari radi higijene posle dugih putovanja a nije loše ni malo popraviti šminku pre dolaska na vašu željenu destinaciju. Tako da se u mom malom putnom neseseru nalaze: vlažne maramice, krema za ruke, dezinfekciono sredstvo za čišćenje ruku, labelo, četka za kosu, ogledalce, dezodorans, malo putno pakovanje paste za zube, četkica, osvežavajuće bombone ili žvake, osnovna šminka koja podrazumeva BB kremu ili puder, rumenilo, maskaru, sjaj za usne i na samom kraju omiljeni parfem ( več duže vreme moj omiljeni parfem je Dolce and Gabbana –  The One, koji obožavam i koji vam toplo preporučujem).

I naravno outfit za putovanje. Svako od nas voli da se oseća udobno, opušteno kada putuje a ja se najbolje osećam u farmerkama, patikama, nekoj laganoj majici, sa nekom super kožnom jaknom. Kao modne dodatke ovom današnjem outfitu izabrala sam ovu prelepu veliku Givenchy torbu u fenomenalnoj bordo boji, lak za nokte Dior u istoj boji, srebrni sat, sivu kapu, i u poslednje vreme moje omiljene Dior naočare za sunce. Dakle, za putovanje, jednostavno, udobno, ležerno, ali stylish!

Capture3

Capture5

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s